4 Oca 2014

YVES ROCHER HYDRA VAGETAL YÜZ TEMİZLEME JELİ VE TONİK

Bugün Yves Rocher'in daha fazla neme ihtiyaç duyan ciltler için formüle etmiş olduğu Hydra Vagetal serisinin Nemlendirici ve Ferahlatıcı Temizleme Jeli ve Toniğinden bahsetmek istiyorum.

Karma cilt tipim için şimdiye dek hep karmadan yağlıya dönük cilt tipleri için üretilen cilt temizleme ürünlerini tercih ettim.
Kullandığım ürünlerin bir çoğunun ortak özelliği temizlik sonrasında cildimde gerginliğe yol açmaları,kısa bir süre sonra ise yağlanmanın artarak geri gelmesiydi.

Bu sebeple bu kez daha hafif formüllü ve cildimi kurutmadan temizleyecek bir seriden seçim yapmaya kararlıydım.
Bu seriyi alırken biraz tereddüt etsemde doğum günü indirimiyle temizleme jeli,tonik ve nem serumuna uygun bir fiyat ödeyerek sahip oldum.

Nem serumunu henüz yorumlayacak kadar kullanmadığımdan şimdilik sadece temizleme ürünleriyle ilgili yorumlarımı paylaşacağım.


Cildinizi kurutmadan temizleyin !

Ürünler bence tam da bu sözün hakkını veriyorlar.
Yüz Temizleme Jeli ; (Sabun İçermez)Fındık kadar jel ,öncesinde makyaj temizleme suyu ya da mendili kullanılarak temizlenmiş cildimi arındırmaya yetti.
Cilt yapım kuru olmadığından temizleme sonrası ekstra nemlendirici sürme gereği bile duymadım.Geride temiz ve yumuşamış bir cilt bıraktı.

Nemlendirici ve Ferahlatıcı Tonik ;Tonikten bahsetmeden önce,toniklerin benim için vazgeçilmez ürünler olmadıklarını belirtmek istiyorum.Dolayısıyla toniklerin makyaj kalıntılarını cildi kurutmadan temizlemeleri dışındaki vaatlerinin benim için pek bir değeri yok.
Bu ürünüde aynı beklentiyle,cilt temizliği sonrasında ya da cildimde yağlanmanın arttığı zamanlarda tek başına kullandım. Alkol içermesine rağmen cildimde kuruluk,yanma yapmadan cildimi temizlediğini gördüm.


Her iki üründe de bitki öz suları bulunuyor.(Akçaağaç özsuyu ve hammamelis suyu)
Serinin nemlendirici kremlerinde bulunan yoğun bitkisel kokunun bu iki üründe çok daha az olduğunu söyleyip merak eden ve cilt tipine uygun olduğunu düşünenlerin hazır indirimdeyken göz atmalarını öneririm.

Sizin Hydra Vagetal serisinden kullandığınız ürünler var mı,ürünler hakkında yorumlarınız neler ?

8 yorum:

  1. Kelebegim cok guzel bir yazi olmus ellerine saglik. Bu jeli almakla almamak arasinda kararsiz kalmistim ve senin yazin ile almaya karar verdimm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Balböceğim.Umarım faydalı olmuştur.Yumuşak yapılı bu jeli seversin diye düşünüyorum :)

      Sil
  2. Tonigi kullanip memnun kalmistim, jeli merak ediyordum, en kisa zamanda denemeli, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toniği sevdiysen jelide seveceğini düşünüyorum canım.Öperim :)

      Sil
  3. Temizleme jelini bir süre kullanmış biri olarak hiç bir temizleme jelinden daha önce bu kadar nefret etmemiştim! Ergenliğimde bile çıkarmadığım dev sivilceler çıkardı ve izleri hala geçmedi :/ Ama işte ciltten cilde fark burada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok şaşırdım yorumunu okuyunca. Dediğin gibi ciltten cilde fark mı yoksa içindeki bir madde cildinde ters etki mi yaptı bilemedim.
      Benim cildimde sorun çıkarmaya bayılır ama bu jel ile bir problem yaşamadım :)

      Sil
  4. Yağlıya dönük ciltlerde kurutarak temizleme sonrası daha yoğun yağlanma maalesef bir gerçek, bu durum beni normal ciltler için olan ürünleri denemeye yöneltti. Bu ürünleri merak ediyordum, denenecekler listeme aldım :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde'cim bende senin gibi düşünerek aldım bu ürünleri.Kuvvetli temizleyiciler cildin tepki göstermesine,daha fazla yağ üretmesine yol açıyor.Bu ürünlerde benim için bu düşüncemin kanıtı oldu :)

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma