29 Nis 2013

OJE TEMİZLEYİCİ DENEYİMLERİM

Merhabalar.Bir çoğumuz rengarenk ojeleri sürmeyi ve bunları neredeyse günlük olarak değiştirmeyi seviyoruz.Ben kendi adıma hemen hemen hergün farklı bir oje sürüyor,işten dönünce de hemen tırnaklarımı temizliyorum.
Son bir kaç yıldır çok fazla oje temizleyici değiştirmedim.Genellikle Parmex ve Flormar markalarını kullandım.Son dönemde Gratis indiriminde Benri'ye , Aseton içermediği gerekçesiyle de Rival de Loop temizleyiciye sahip oldum.
En son şu yazımda anlattığım Golden Rose oje temizleyici mendillerle de kocaman bir koleksiyona sahip oldum.


Parmex aseton :Çok uzun süredir kullandığım asetona son 4-5 şişedir flormar kullanarak ara vermiştim.Rahatsız edici bir kokusu yok.Simli ojeleri en güzel parmex temizliyor.Normal ojeleri de Flormar'a kıyasla tek hamlede temizleyebiliyor.En çok bu ürünü seviyorum.(2.5-3.5TL arası)
Flormar Oje Temizleyici : Flormar oje temizleyiciyi asetonsuz oje temizleyici aradığım dönemde satış görevlisinin önerisiyle almıştım.Eve geldiğimde aseton içerdiğini görsemde hafif kokusu ve memnun kaldığım temizlemesiyle 4-5 şişe kadar kullandım.Geçtimiz günlerde 2 TL gibi bir fiyata bulunca tekrar aldım.Kiosklarda 3 TL  gibi bir fiyata sahip.
Benri aseton: Gratis indiriminden aldığım Benri diğer kullandıklarıma oranla hafif kaldı.Pompalı şişesini sevsemde  tekrar alacağımı sanmıyorum.
Rival de Loop oje temizleyici: Rossmann'dan aldığım oje temizleyici aseton içermiyor ama ojemi silerken hiç hoşlanmadığım,hatta dayanamadığım keskin bir koku yayıyor.Oje temizlendikten sonra meyve kokusu gelmeye başlıyor ama silerken ki kokuyu telafi edemiyor.Fiyatını net hatırlamıyorum ama 2.50 civarı olabilir.
Golden Rose oje temizleyici mendiller: Bu mendilleri sevdiğimi söyleyemeyeceğim.Neden derseniz tık tık

Tüm bu ürünleri kullanırken hem oje temizleyicilerin tırnak yüzeyini kurutmasından hemde fazlaca ojeye maruz kalmaktan,baz kullanıyor olmama rağmen zaten zayıf yapıda olan tırnaklarım sürekli kırılıp,soyuluyor.

Siz hangi oje temizleyicileri seviyorsunuz?Tavsiyelerinize açığım.Sevgiler....



23 yorum:

  1. Benri'nin koyu renk ojeler için olan asetonunu kesinlikle denemelisin

    YanıtlaSil
  2. flormar benim ojelerimi çıkarmıyor nedense :( parmex hep favorim! women hands de hiçfena değil ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana katılıyorum bende de flormarın bu serisinin pembe olanı var kullanırken baya zorluk yaşıyorum

      Sil
  3. Mervecim; Benrinin koyu renk ojeler için ürünü olduğunu bilmiyordum.
    Alice; Flormar'ın senin ojelerle derdi ne acaba? :)

    YanıtlaSil
  4. http://kozmetikcicileri.blogspot.com/2013/04/benri-koyu-renk-ojeler-icin-aseton.html
    Bende var yazısını yazmıştım ben baya memnun kaldım kendisinden fiyatı da 2.5 tl olması lazım yanılmıyorsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladım canım.Koyu renklere özel olduğu dikkatimi çekmemiş.
      Bir de aseton bu, ya temizler ya da temizlemez farklı etki göstermesi ilginç geliyor bana.

      Sil
    2. haklısın :) ama böyle nemlendirir güçlendirir tarzı özellikli olanlarda var ama ne kadar etkili tartışılır :) ojeleri güzel ve rahat temizlesin yeter :)

      Sil
  5. Simli ojelerimi parmexden daha iyi temizlediğini söyleyeceğim cosmo shop badem kokulu asetonum var çok çok iyi bir dene derim fiyatı 2TL,watsonslarda bulabilirsin.Güzel bir kokusu kalıyor temizledikten sonra,parmex nemlendirmesi açısından güzel bir aseton.

    YanıtlaSil
  6. Ben de hep Gülşah'ınkini kullandım bugüne kadar hiç değiştirmedim başarılı buluyorum denemek istersen, genelde A101lerde satılıyor :)

    YanıtlaSil
  7. Flormar'dan hiç memnun kalmadım ben. Genelde koyu renk-kırmızı ojeler tercih ettiğim için belki de ama benim ojelerimi çıkaramadı. Dopdoluyken attım çöpe. Parmex kullanıyorum ben de genelde. Ama bulamadığım bir markette Gülşah aseton almıştım mecburen, o da iyi çıktı :)

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle en iyisi parmex, ara ara başka markalar denesem de elim hep parmexe gidiyor, asetonsuz arıyorsan benri'nin asetonsuz olanı güzel temizliyor bence.

    YanıtlaSil
  9. benrinin gliserinli olanını kullanıyorum şuan bende memnun kaldım fakat koyu renk ojelerimi flormar ile çıkarıyorum daha iyi oluyor. birde flormarları kullanırken tırnağının üzerinde birkaç saniye bekletirsen sonuç daha iyi oluyor:)golden rose mendil şeklinde olanlar berbat zaten..

    YanıtlaSil
  10. Simli ojelerimi o kadar zor çıkarıyorum ki artık sürmemeye karar verdim sinirlenip :) ama sanırım parmex alıp deneyeceğim son kez :)
    Bana da beklerim :)

    http://damlakalaycik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simli ojelerimi Folyo yöntemiyle temizliyorum.Çok çabuk çıkıyorlar.

      Sil
  11. BENRİ nin şişesi çok kullanışlı. ben o yüzden çok seviyorum. kokuları da çok güzel. Kocaman şişe aylardır bitmedi resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benrinin basmalı şişesi konusunda haklısın.Keşke hepsinde aynı mekanizma olsa...

      Sil
  12. gülşah da parmex gibi öneririm. losyonlu asetonları öneririm.
    nob oje temizleme mendillerini öneririm.

    YanıtlaSil
  13. Ben yurtdışından aldığım oje çıkarıcı padleri kullanıyorum ve çok memnunum :) hatta kırmızı ve koyu renk ojeleri çıkarırken hiç bulaşma yapmıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdekiler genelde başarılı değiller herhalde.

      Sil
  14. merhabalar ben de parmex kullanmaya özen gösteriyorum en çok ondan memnunum. Bunun dışında benim de tırnaklarım çok zayıf ve soyuluyordu essie kullanmaya başladım ve çok memnunum biraz zaman alsa da tırnaklarım eskisinden daha kalın artık. Bu essie nin grow stronger adındaki base coat'ı. Başta etkisini görmesemde düzenli kullanımda kesinlikle gördüm :) Ojemin altına mutlaka sürüyorum ve anında kuruyor. Kesinlikle tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Tavsiyeni yazdım bir kenara :)

      Sil
  15. yıllardır tırnaklarım kırılır uzamazdı nerden bileyim parmex yüzünden olduğunu😏 yaklaşık 3 hafta önce gabriniyi deniyim dedim aldım ve çok memnun kaldım tırnaklarımda baya uzadı..bidaha şaşmam..parmex kullandıktan sonra tırnaklarımda anında bi matlaşma olur ve soyulmaya başlardı..ama gabrini hiç zarar vermedi.tırnaklarım parlaklığını hiç kaybetmedi.şiddetle tavsiye ediyorum..

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma